SingularityNET en Filecoin versterken DePIN met focus op AI en ethiek

Home » Nieuws » SingularityNET en Filecoin versterken DePIN met focus op AI en ethiek

SingularityNET, een toonaangevend platform voor kunstmatige intelligentie, heeft een strategische alliantie gevormd met de Filecoin Foundation, bekend om haar gedecentraliseerde opslagnetwerk.

Deze samenwerking streeft ernaar AI-technologie te combineren met gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken (DePINs), met als hoofddoelen het behouden van decentralisatie, het bevorderen van AI-ethiek en het waarborgen van dataprovenantie.

Ethiek in AI en gedecentraliseerde infrastructuur

Een belangrijk onderdeel van deze alliantie is de oprichting van een werkgroep voor AI-ethiek. Deze groep zal zich richten op het verminderen van vooroordelen in AI-modellen, het aanmoedigen van positieve toepassingen van AI en het beperken van de risico’s verbonden aan geavanceerd AI-onderzoek.

Het waarborgen van ethische praktijken in AI is cruciaal voor zowel de ontwikkeling als de implementatie van deze technologieën.

singularitynet filecoin samenwerking
Bron: SingularityNET op X.

Doelstellingen en technologische integratie

Op korte termijn zal SingularityNET gebruikmaken van Filecoin’s Lighthouse SDK voor de opslag van metadata, een stap die zowel de beveiliging als de ondersteuning voor infrastructuur van door AI gegenereerde dataopslag zal verbeteren. Voor de middellange termijn omvatten de doelen het integreren van Filecoin’s technologische stack in het platform van SingularityNET om de algehele beveiliging en gegevensbeheercapaciteiten te verbeteren.

Op de lange termijn is het plan om Filecoin te gebruiken voor het beheer van kennisgrafieken, een cruciaal onderdeel van het Kennislaag-initiatief van SingularityNET.

Toekomstperspectieven en impact op de industrie

De samenwerking beoogt gedecentraliseerde AI-diensten te integreren met gedecentraliseerde opslagsystemen, waardoor interoperabele en synergetische ecosystemen worden gecreëerd. Deze inspanning zal de voordelen van DePINs uitbreiden en hun praktische toepassingen in de echte wereld demonstreren.

Bovendien zal de samenwerking gebruik maken van zowel de Artificial Superintelligence Alliance (ASI) token als de Filecoin (FIL) token. Het succes van deze alliantie kan de weg vrijmaken voor toekomstige integraties van AI en gedecentraliseerde technologieën.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Filecoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme