Santiment voorspelt herstel voor altcoins ondanks algemene cryptomarkt daling

Home » Nieuws » Santiment voorspelt herstel voor altcoins ondanks algemene cryptomarkt daling

De cryptomarkt ervaart momenteel een neergang, met significante dalingen van bijna 4% voor zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH).

Ondanks deze neergang, signaleert het analysebedrijf Santiment positieve vooruitzichten voor enkele altcoins op de korte termijn.

Bullish signalen voor altcoins

Volgens Santiment zijn er voor zeven grote altcoins bullish korte-termijn signalen zichtbaar. Deze munten hebben een Market Value to Realized Value (MVRV) die in de negatieve zone is beland. De MVRV meet de verhouding tussen de marktkapitalisatie van een cryptovaluta en de kapitalisatie gebaseerd op de aankoopprijzen van de munten. Een negatieve MVRV duidt erop dat een munt oververkocht of ondergewaardeerd is, wat kansen kan bieden voor investeerders.

santiment verwachtingen coins
Bron: Santiment op X.

Santiment benadrukt dat hoe lager de MVRV van een munt is over een periode van 30 dagen, hoe minder risico er is verbonden aan het beginnen of uitbreiden van een investering op korte termijn. Dogecoin (DOGE) toont momenteel het minste risico met een MVRV van -19,7%. Dit wordt gevolgd door Uniswap en Litecoin (LTC) met MVRV-waarden van respectievelijk -16,3% en -15%.

Ethereum en andere altcoins vertonen ook kansen

Het toonaangevende platform voor smart contracts, Ethereum, toont eveneens bullish potentieel met een MVRV van -13,2%. Andere munten zoals Chainlink (LINK) en Ripple’s XRP tonen aantrekkelijke waarden met MVRV-scores van -11,1% en -10,1%.

Ethereum’s rivaal, Cardano (ADA), bezet de zevende plaats met een MVRV van -9,9%.

Conclusie: kopen tijdens de dip?

Santiment concludeert dat bijna alle grote altcoins, met uitzondering van Toncoin, op dit moment aantrekkelijke “koop de dip” mogelijkheden bieden. Toncoin vormt hierbij een uitzondering met een positieve MVRV-score van +4,0%.

Voor Bitcoin ziet de situatie er op korte termijn eveneens positief uit met een MVRV-score van -9,64%, wat hoop geeft dat de huidige neergang van Bitcoin wellicht spoedig zal afzwakken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme