Het crypto bedrijf SafeMoon heeft afgelopen donderdag faillissement aangevraagd onder Hoofdstuk 7.
SafeMoon, dat geassocieerd wordt met een gelijknamige token, verklaarde dat het tussen de 50 en 99 schuldeisers heeft, met activa variërend tussen de $10 miljoen en $50 miljoen, en schulden heeft tussen de $100.000 en $500.000, volgens een dossier ingediend bij de faillissementsrechtbank van Utah.
Geen intentie tot herlancering
Faillissementen onder Hoofdstuk 7 resulteren in de liquidatie van de activa van een schuldenaar om schuldeisers terug te betalen. In tegenstelling tot de Hoofdstuk 11 faillissementen die andere crypto bedrijven hebben aangevraagd, is er meestal geen intentie tot herstructurering en herlancering van het bedrijf.
De leidinggevenden van SafeMoon zijn vorige maand door Amerikaanse functionarissen gearresteerd op beschuldigingen van samenzwering tot effectenfraude, samenzwering tot draadfraude en samenzwering tot witwassen van geld, gerelateerd aan beschuldigingen dat CEO John Karony, CTO Thomas Smith en oprichter Kyle Nagy miljoenen aan beleggersactiva hebben verduisterd en klanten hebben voorgelogen. Het bedrijf wordt ook geconfronteerd met een rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) die fraude en overtredingen van effectenwetten beweert.
De waarde van SafeMoon’s SFM is in de afgelopen 24 uur met zo’n 42% gekelderd, hoewel het ook niet veel liquiditeit heeft of een bijzonder grote marktkapitalisatie. Deze ontwikkeling komt nadat SafeMoon officieel een aanvraag voor een faillissement onder Hoofdstuk 7, ook bekend als “liquidatiefaillissement”, had ingediend in een dossier van 14 december bij de faillissementsrechtbank van de Verenigde Staten voor het district Utah.
De crypto munt heeft een flinke daling ondergaan van $0.000065 op 14 december naar $0.000045 over een periode van vijf uur na het nieuws, volgens CoinGecko. Echter, het herstelde snel terug naar $0.000061 in een tijdsbestek van 10 minuten.