PayPal’s nieuwe stablecoin PYUSD kent trage start volgens Nansen

PayPal’s recent geïntroduceerde stablecoin, PYUSD, lijkt geen vliegende start te maken, aangezien data-analysebureau Nansen meldt dat zeer weinig mensen de PYUSD-token gebruiken en bewaren in eigen beheer wallets.

Nansen suggereert in een rapport dat er aan de oppervlakte een gebrek aan vraag is naar PYUSD van crypto-gebruikers wanneer er andere alternatieven beschikbaar zijn, wat suggereert dat dit zou kunnen gebeuren omdat het betalingsbedrijf zich op een andere doelgroep richt.

Vragen

PayPal lanceerde de stablecoin eerder deze maand in samenwerking met Paxos, maar het feit dat deze is uitgegeven op de Ethereum (ETH) blockchain roept bij investeerders, analisten en gebruikers vragen op over de bruikbaarheid ervan vanwege de hoge transactiekosten die gepaard gaan met het gebruik van het protocol.

Nansen meldde dat “slimme geld” houders tot nu toe de stablecoin lijken te vermijden, aangezien Paxos nog steeds meer dan 90% van de PYUSD-voorraad in beheer heeft. De crypto exchanges Kraken, Gate.io en Crypto.com hebben daarentegen iets meer dan 7% van het aanbod in handen.

Minder dan tien houders, die geen contracten of beurzen zijn, hebben saldi van meer dan $1.000. De top houder in die categorie heeft minder dan $10.000 en kocht de token na het verkopen van drie verschillende memecoins, volgens Nansen.

Groot publiek

Eerdere rapporten gaven ook aan dat de introductie van PYUSD hoge verwachtingen had gecreëerd in de crypto community, omdat werd gedacht dat het zou bijdragen aan een grotere acceptatie en bekendheid van cryptocurrencies bij het algemene publiek. Echter, ondanks dat PayPal wereldwijd meer dan 350 miljoen gebruikers heeft, blijkt uit rapporten dat slechts een klein aantal gebruikers de stablecoin daadwerkelijk heeft gebruikt of bewaard in de eerste paar weken na de lancering.

PYUSD is een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, uitgegeven door Paxos Trust en gebouwd op het Ethereum-netwerk. De coin wordt volledig gedekt door dollardeposito’s, kortlopende staatsobligaties en vergelijkbare liquide activa.

Avatar foto
Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.