LayerZero koppelt Solana aan Ethereum en andere grote blockchain

Home » Nieuws » LayerZero koppelt Solana aan Ethereum en andere grote blockchain

LayerZero, een toonaangevend protocol voor het overdragen van crypto assets tussen blockchains, heeft de uitbreiding naar de Solana (SOL) blockchain aangekondigd.

Deze stap voegt een belangrijke route toe voor de overdracht van cryptocurrencies tussen de Ethereum (ETH) wereld en haar grootste concurrent. LayerZero staat bekend als een brugplatform en fungeert als boodschapper tussen blockchains die van nature niet met elkaar communiceren.

Naadloze transacties tussen meer dan 70 blockchains

Door de integratie met Solana kunnen crypto-eigenaren hun assets verplaatsen naar onder andere Arbitrum (ARB), Ethereum en Polygon (MATIC), en de 70 andere ketens waarmee LayerZero verbonden is.

Dit opent nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars om applicaties te ontwerpen die assets en gegevens kunnen verzenden via diverse blockchain layers zoals rollups, layer 1s, en layer 2s.

Financiële prestaties en marktimpact

In het eerste kwartaal van 2024 verplaatsten gebruikers van LayerZero voor een indrukwekkende $6,7 miljard aan cryptocurrencies, wat resulteerde in $11,5 miljoen aan gegenereerde omzet.

Bron: LayerZero Labs op X.

Dit succes heeft de aandacht getrokken van private venture-investeerders die LayerZero Labs, het bedrijf achter het protocol, onlangs waardeerden op $3 miljard tijdens een grote financieringsronde. Het protocol staat ook op het punt om zijn eigen token uit te geven.

Strategische betekenis van de Solana-integratie

De toevoeging van Solana, waarvan het native token SOL het vijfde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie volgens CoinGecko, is een strategische zet voor LayerZero. Solana is al verbonden met drie andere grote brugprotocollen die het koppelen aan het veel grotere Ethereum-ecosysteem, met Wormhole als meest opvallende.

LayerZero mede-oprichter Bryan Pellegrino benadrukt het belang van deze uitbreiding: “Crypto is gemaakt om de gesloten financiële systemen te doorbreken, maar we creëren soms opnieuw muren, zoals tussen Solana en Ethereum die van nature niet met elkaar kunnen communiceren.”

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme