Grayscale heeft voor het eerst sinds de introductie van het product in juli 2021 Lido (LDO) toegevoegd aan zijn DeFi-fonds. De manager van digitale activa kondigde de aankoop vrijdag aan. Lido is nu het nummer 2 aandeel in het Grayscale DeFi-fonds, en maakt er 19,04% van uit. Uniswap (UNI) blijft oppermachtig en vormt 45,46% van het fonds.
Lido
Lido, een liquid staking-service, biedt ook een token dat bedoeld is om staking op Ethereum (ETH) goedkoper te maken. Lido staked ETH (stETH) is het populairste product en is de zevende grootste cryptocurrency, volgens CoinGecko. stETH dat het goed doet, heeft LDO, het governance token geassocieerd met Lido, aantrekkelijker gemaakt voor investeerders.
Alle indexen van CoinDesk, inclusief de DeFi-index, worden per kwartaal beoordeeld. Als er wijzigingen zijn, worden deze geïmplementeerd op de tweede werkdag van januari, april, juli en oktober. DFX specifiek is “ontworpen om de prestaties gewogen naar marktkapitalisatie” van digitale activa in de DeFi-sector te meten.
Een analist van Grayscale heeft op Twitter weten dat LDO aan de marktkapitalisatie en liquiditeitsvereisten voor DFX voldeed “voor het eerst bij onze herstructurering in april.”
“Dat plaatste LDO op een watchlist voor toevoeging en toen het weer kwalificeerde als onderdeel van onze herstructurering in juli werd het officieel toegevoegd,” aldus de analist.
Het Grayscale DeFi Fonds zag er vrij gelijk uit op 15 maart 2023, met uitzondering van de huidige opname van LDO. Het fonds had toen nog steeds Uniswap als grootste bezit, al maakte het er 58% van uit, een sterke meerderheid.
Drie kwart in de min
En toen het fonds bijna twee jaar geleden werd gelanceerd, waren de drie grootste activa Uniswap, Aave en Compound Finance (COMP). Na verloop van tijd heeft Synthetix (SNX) een groter aandeel gekregen.
Het DeFi-fonds behoort tot de kleinste producten van Grayscale, met $3,1 miljoen aan activa onder beheer. Ter vergelijking: het belangrijkste product, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), heeft meer dan $18 miljard aan activa.
Het DeFi-fonds doet het ook niet al te best, met een daling van meer dan 73% sinds de lancering.