Fantom Foundation kondigt Sonic Foundation en Labs aan voor nieuwe blockchain

Home » Nieuws » Fantom Foundation kondigt Sonic Foundation en Labs aan voor nieuwe blockchain

De Fantom Foundation, bekend van de layer-1 blockchain Fantom Opera, heeft onlangs aangekondigd twee nieuwe entiteiten te vormen: Sonic Foundation en Sonic Labs. Deze zullen de hoofdrol spelen in de ondersteuning van Sonic, een nieuwe layer-1 blockchain met een layer-2 brug naar het Ethereum (ETH) netwerk.

Michael Kong, CEO van de Fantom Foundation, deelde mee dat Sonic “aanzienlijk beter zal zijn in termen van snelheid en veiligheid vergeleken met de Fantom-keten” en verwacht dat gebruikers en ontwikkelaars op termijn volledig zullen overstappen naar de Sonic-keten.

Unieke functies van de Sonic-keten

De nieuwe Sonic-keten zal niet alleen de Ethereum-ecosysteem koppelen via een layer-2 brug, maar biedt ook de mogelijkheid om fondsen onafhankelijk op Ethereum terug te trekken. Elk activum dat van Ethereum naar de Sonic-keten wordt overgebracht, zal een eigen bewijs genereren. Dit onderstreept de zelfstandige capaciteit van Sonic, los van het bestaande netwerk van Fantom Opera dat zich richt op gedecentraliseerde financiën (DeFi).

fantom foundation tweet.
Bron: Fantom Foundation op X.

Bestuur en ontwikkeling

De Sonic Foundation zal verantwoordelijk zijn voor het bestuur van het Sonic-ecosysteem en het beheer van de schatkist, terwijl Sonic Labs zich zal focussen op gedecentraliseerde applicaties en de gemeenschap rond het Sonic-netwerk.

Naast deze organisatorische structuur heeft Fantom ook onthuld dat er een nieuwe, eigen token voor het Sonic-netwerk komt, genaamd $S, die 1:1 compatibel zal zijn met het bestaande $FTM-token van Fantom, na een recente bestuursstemming die de interoperabiliteit tussen de twee tokens codificeert.

Financiële injectie en toekomstplannen

De officiële werkzaamheden van Sonic Foundation en Sonic Labs zullen pas beginnen zodra de Sonic-keten operationeel is. Kong uitte zijn dankbaarheid voor de investeerders: “Ik ben ongelooflijk dankbaar voor het vertrouwen dat onze investeerders hebben in onze visie voor Sonic en voor ons toegewijde team voor hun harde werk en inzet om het rebrandingsproces soepel te laten verlopen.”

Koop je Fantom voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme