Circle onthult nieuwe EURC stablecoin op Coinbase’s layer-2 netwerk

Home » Nieuws » Circle onthult nieuwe EURC stablecoin op Coinbase’s layer-2 netwerk

Circle breidt zijn bereik uit met de lancering van zijn aan de euro gekoppelde stablecoin, EURC, die voldoet aan de nieuwe Europese MiCA-regelgeving. Deze stap is onderdeel van Circle’s strategie om zijn marktpositie te verstevigen te midden van de implementatie van de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) in Europa.

EURC zal, net als zijn tegenhanger de USD Coin (USDC) die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld, beschikbaar zijn op het layer-2 netwerk van Coinbase, genaamd Base.

EURC en USDC: belangrijke spelers op Base

Op Base zal EURC zich aansluiten bij USDC, dat reeds de grootste stablecoin op dit platform is met meer dan $3 miljard dollar in omloop. Dit markeert een belangrijke ontwikkeling in het gebruik van digitale valuta’s, omdat beide munten de eerste stablecoins van een wereldwijde uitgever zijn die voldoen aan de MiCA-regelgeving.

circle eurc base coinbase
Bron: Circle op X.

Deze compliance verhoogt het vertrouwen en stabiliteit, wat ze bijzonder geschikt maakt voor institutionele toepassingen.

Technologische integratie en marktinvloeden

Ontwikkelaars op blockchain kunnen toegang krijgen tot EURC via Circle’s eigen Testnet Faucet op Base’s testnetwerk, Sepolia. Dit biedt hen de mogelijkheid om de integratie van EURC in hun toepassingen te testen en te optimaliseren.

Daarnaast bevorderen zowel EURC als USDC de eenvoudige integratie in nieuwe en bestaande applicaties, en bieden ze toegang tot retail via het uitgebreide netwerk van Coinbase voor fiattransacties.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme