AI-tokens zien ongekende winsten na verdubbeling marktkapitalisatie

Home » Nieuws » AI-tokens zien ongekende winsten na verdubbeling marktkapitalisatie

Verschillende op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde crypto munten en traditionele aandelen hebben op 21 februari positieve groei laten zien ondanks een bredere marktcorrectie.

Populaire AI-gebaseerde crypto munten boekten dubbelcijferige winsten nadat de marktkapitalisatie van deze tokens in een maand tijd meer dan verdubbelde.

Handelsvolume blijft stijgen

Render (RNDR), een op Ethereum (ETH) gebaseerd netwerk dat gedecentraliseerde GPU-rendering faciliteert, is in de afgelopen 24 uur met meer dan 17% gestegen. Evenzo is The Graph (GRT), een indexeringsprotocol voor het efficiënt opvragen van blockchain-gegevens, in de afgelopen 24 uur met 18% gestegen. Fetch.AI (FET) steeg met 11%, terwijl SingularityNet (AGIX) een dagelijkse stijging van 33% optekende.

De totale marktkapitalisatie van AI-gebaseerde tokens steeg met meer dan 9% naar $17,8 miljard sinds het kwartaalrapport van Nvidia. De marktkapitalisatie voor AI-tokens sprong deze maand van $7 miljard naar $17 miljard.

De AI-tokens kregen een boost van het recente winstrapport van Nvidia, maar het momentum van AI-gerelateerde tokens was al in opkomst sinds vorige week, met het hoogste wekelijkse handelsvolume in een jaar nadat OpenAI zijn tekst-naar-video-hulpmiddel Sora aankondigde. Velen schrijven de gunstige marktgroei van AI-tokens toe aan Nvidia’s laatste kwartaalwinst rapport dat de marktschattingen overtrof. De chipfabrikant rapporteerde een omzet van $22,1 miljard dollar, hoger dan de geschatte $20,4 miljard van Wall Street. De AI-datacenteromzet van Nvidia vervijfvoudigde in het kwartaal van januari ten opzichte van het voorgaande jaar.

Marktkapitalisatie AI-tokens op 22 februari 2024. Bron: Crypto.com.

Nvidia-CEO Jensen Huang schreef de toename van de verkoop en omzet ook toe aan de wereldwijde vraag naar generatieve AI. De chipfabrikant heeft een marktkapitalisatie van $1,67 biljoen en heeft Tesla ingehaald als het meest verhandelde aandeel ter wereld.

De impuls in Nvidia’s AI-bedrijven weerspiegelde zich op de AI-cryptomarkt en hielp verschillende op AI gerichte aandelen nieuwe hoogtepunten te bereiken. Leverancier van Nvidia en ’s werelds grootste contractchipmaker, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), sprong tot wel 2,05% tijdens de handel in de ochtenduren op 21 februari.

Op dezelfde manier stegen de aandelen van servercomponenten leverancier Super Micro Computer met 11,42% tijdens de handel na sluitingstijd op 20 februari.

De Nederlandse chipapparatuur fabrikant ASML steeg met 2,7% tijdens de handel na sluitingstijd.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme