Alerte actie redt oudere vrouw van $40.000 scam bij Bitcoin automaat

Home » Nieuws » Alerte actie redt oudere vrouw van $40.000 scam bij Bitcoin automaat

In White Settlement, Texas, heeft een alerte burger voorkomen dat een oudere vrouw een groot bedrag van $40.000 dollar verloor door een doortrapte oplichting. De vrouw werd op 19 juni gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van Chase Bank, compleet met een geloofwaardige weergave op haar telefoon.

Onder valse voorwendselen werd de vrouw overgehaald om het bedrag op te nemen en vervolgens te storten in een Bitcoin (BTC) geldautomaat bij een benzinestation.

Politie spoedt naar de plaats delict

Een oplettende burger, Myndi Jordan, die zelf ervaring had met identiteitsdiefstal, zag de oudere dame het geld storten en vertrouwde het niet.

Zij belde direct de politie, die snel ter plaatse was. Sgt. James Stewart en zijn team troffen de vrouw aan terwijl zij zichtbaar onder druk stond en op het punt stond de rest van het geld in de machine te deponeren.

bitcoin scam white settlement
Bron: Veritas Protocol op X.

Oplichter betrapt op heterdaad

De agenten konden de vrouw overtuigen het storten te stoppen en namen de telefoon over van de vrouw. Op de telefoon was een man te horen die bleef aandringen om het gesprek met de vrouw voort te zetten.

Het snelle ingrijpen van de politie voorkwam dat de vrouw al haar geld kwijtraakte; ze had op dat moment al $23,900 gestort.

Achtergrond van de oplichting

De oplichter had een taxiservice geregeld om de vrouw naar de bank en vervolgens naar het benzinestation te brengen. De politie vermoedt dat de vrouw niet het enige slachtoffer is van deze crimineel.

“Ik kon alleen maar denken aan mijn eigen moeder in deze situatie,” verklaarde agent Stewart, die zich persoonlijk betrokken voelde bij de zaak.

Gemeenschap en politie samen sterk

Hoofdagent Christopher Cook sprak zijn dank uit voor de burger die de oplichting opmerkte en snel handelde. Het politiedepartement van White Settlement werkt nu samen met de Bitcoin wetshandhavings-verbinding en het Openbaar Ministerie van Tarrant County om het gestorte geld terug te vorderen.

De behulpzame burger zal binnenkort officieel erkend worden tijdens een gemeenteraad bijeenkomst, als blijk van waardering voor haar kordate optreden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme